Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Egyoldalúan nem megy

2009.07.06. 20:45 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: bank cikkeim

Ma jelent meg a véleményem a bankok egyolodalú szerződésmódosítását korlátozni kívánó idén áprilisban elfogadott törvényről. Úgy gondolom, hogy a törvény nem fogja elérni a kívánt hatást, és több kára lesz, mint haszna. Magyaország pedig ilyen olcsón nem ússza meg, hogy szembenézzen azzal: miért lettünk mi a globális pénzügyi válság egyik legelső és legsúlyosabb áldozata.

Az új, végiggondolatlan fogyasztóvédelmi szigorítás hatása várhatóan a bankok még szigorúbb hitelezési aktivitása lesz, ami hosszabbá és fájdalmasabbá fogja tenni a reálgazdasági recessziót. Az elmúlt években biztosan mind a bankokban, mind az állami szabályozó szervekben követtek el egyéni hibákat - ezeket az adott szervezeteknek kell megoldaniuk. Magyarországnak azonban azzal is szembe kellene néznie, hogy az esetleges egyéni hibákon túl pénzügyi rendszerünk - a bankok, a nyugdíjbiztosítók, a pénzügyi felügyelet, a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank - milyen tévedések nyomán vált a tavalyi pénzügyi válság egyik első és legsúlyosabb áldozatává. Ez egyoldalúan nem megy: ha a Kormány és hatóságok csak a bankokat akarja megleckéztetni, ahelyett, hogy nyitott végű, konstruktív párbeszédet kezdene, az ügyfelek biztosan nem fognak jól járni.
A cikket a Komment.hu oldalán lehet elolvasni és kommentálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr931709907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása