Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

A föld gyomrában és az űrben

2010.10.14. 08:36 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: chile 2010 bányászat egypillanat

A chilei bányászok kálváriájáról az jutott eszembe, hogy a nyilvánvaló flmváltozat mennyire lírai is lehet: a föld gyomrában rekedt embereket űrtechnológiával, űrhivatalok pszichológusaival tartották életbe. Milyen kicsi is az a tényleges sáv a föld felszínén, ahol nem vagyok teljesen kiszolgáltatott idegenek!

A vékony életmentő csövön ledobált űrkapszulák, mini orvosi eszközök mind-mind az űrhajózás (számomra mindig egy kicsit abszurd) technikai kellékei, ráadásul a csatorna köldökzsinírószerű egyszerűsége tényleg olyan volt, mintha két Jules Verne klasszikus keveréke játszódna, a föld gyomára és a holdra egyszerre utaztak volna el.

Mivel most nem a XIX. században, hanem a XXI. században vagyunk, azonnal reality show is lett a bányászok szorult helyzetéből, ami számomra nyilvánvalóan taszító, de valószínűleg (majdnem) elkerülhetetlen lett volna. Talán csak egy német bányából tiltották volna ki a sajtót személyiségi jogok miatt, egy észak-koreaiból meg csak úgy (remélem, ők is megpróbálták volna felhozni a bányászokat, mielőtt eltussolják az egészet).

Tegnap a pápai a chilei bányászokért és a magyar vörösiszap-katasztrófa áldozataiért imádkozott. Bárcsak a mi történtünk is olyan szépen végződhetne mint a chileieké. De sajnos mi pont azt hoztuk föl a föld gyomrából, amit nem kellett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr832370527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása