Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Kik szennyezik leginkább a földet?

2007.03.10. 19:11 | antal.daniel | 1 komment

Címkék: térkép magyarország európa környezetvédelem klímaváltozás egypillanat kartogram

Meglehetősen ellentmondásosan végződött az EU csúcstalálkozója. A világ legkonstruktívabb hatalma el is kötelezte, meg nem is magát a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett - ezzel pedig sajnos még mindig megelőzi a többi gazdasági nagyhatalmat. A kötelező érvényű csökkentés egyik legfőbb ellenzője Magyarország volt, noha sokak szerint az EU-ban senkit nem érint negatívabban a klímaváltozás mint minket.

A fenti új Worldmapper kartogrammon az látható, hogy melyik ország milyen súllyal vett részt 2000-ben a szén-dioxid kibocsátásában. (Mivel a szén-dioxid kibocsátás nagyon lassan változik, többé-kevésbé ma is ez a helyzet). Érdemes kikeresni hazánkat a térképen. A lenti térképen viszont az látszik, hogy a háztartási hulladék visszagyűjtésében az USA és az EU az élenjáró. Ha úgy tetszik, mi már legalább teszünk valamit a környezetért, ha úgy tetszik, ezek a területek kezdenek belefulladni a szemétbe. (Az összes Worldmapper szennyezési kartogramm itt kattintható végig).

Korábban: Egy főre jutó szén-dioxid kibocsátás, szállítás és szén-dioxid, és egyéb egypercesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr681709307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V 2007.03.10. 19:11:00

habár nem a szennyezéshez tartozik, hanem a térképekhez, gondoltam neked biztos tetszeni fog az alábbi honlap

http://www.davidrumsey.com/index.html
süti beállítások módosítása