Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Tegnap Este az energiaárakról még

2010.06.16. 22:27 | antal.daniel | 3 komment

Címkék: befektetés szabályozás energia ár

Nem nevezném egy jól sikerült beszélgetésnek, de úgy látszik, hogy ez egy nehéz téma - még az olcsóbb energia és magánbefektetők sorozat részeként.

<script src="http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/06/15/23/Energiarak_befagyasztva_Mekkora_mozgastere_van_a_kormanynak_es.aspx/Embed"></script>
 

Az Este vendégei Antal Dániel és Drucker György, energiapiaci szakértők

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr282087601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2010.06.17. 22:45:00

Örülök, hogy élőben is láttam Önt, Antal úr! Ugyanakkor sajnálom, hogy a másik beszélgetőpartner szinte lemosta - gondolom nagyobb rutinja volt.

Az én véleményem is az, hogy ne torzítsuk az árakat: legyen egy valós ár és legyen mellette szociális támogatás.

Az egyik téma, amiben Ön markánsabban fogalmazott, miszerint kissé elavultak az erőműveink konstrukciója, azzal kapcsolatban már máshol itt a blogon megfogalmaztam a véleményemet: egy erőmű esetében a "konstrukció" csak egyféle szempont.

A közműtanácsok ügyében alapvetően egyetértek, de nem abban, hogy minden árat központosítottan kell megállapítani. Ha egy település olcsóbban tud távhőt termelni, akkor azt miért ne jeleníthesse meg az árban is?

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.06.22. 07:57:04

Az árak központosított megállapítása azt jelenti, hogy az egész országban ugyanazokat a költségeket lehet a fogyasztóra terhelni, és az ármegállapításnak ugyanazok a szabályai, így nem lehet,hogy az egyik településen 20 százalék veszteséggel, a másikban 20 százalék nyereséggel fűtenek.

mig8 (törölt) 2010.06.22. 15:33:15

@antal.daniel:

Köszönöm, így már picit árnyaltabb a kép. A lényeg úgy hiszem az, hogy az "ármegállapítás szabályai ugyanazok mindenhol". Igen ez fontos lenne.

Ugyanakkor fontos lenne az is, hogy az árban megjelenjen az, ha pl olcsóbban sikerül előállítani ugyanazt a fűtőértéket. Gondolok itt pl arra, hogy ha felújítanak egy hővezetéket, akkor azon kevesebb a veszteség, tehát olcsóbban állítható elő a végfelhasználónál ugyanaz a fűtőérték. Ez nyílván jó a fűtőműveknek, de ennek az előnyeiből a fogyasztóknak is juttatni kellene.
süti beállítások módosítása