Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

A magyar állam a legdrágább (és az egyik leggyengébb)

2010.02.18. 22:57 | antal.daniel | 2 komment

Címkék: adó oecd közszolgáltatás portfolioblogger

Az OECD értékelte a fejlett országok közszolgáltatásainak minőségét és árát (a GDP arányában). Mi, magyarok költjük a nemzeti jövedelmünk legnagyobb arányát az államra és az önkormányzatainkra, de ezért csak a lengyelek kapnak rosszabb szolgáltatást, ők viszont 24 százalékkal olcsóbban. Nem meglepő módon a svédek és a hollandok is sokat költenek az államukra, de aránylag kevesebbet mint mi, és a finnek mellett ők kapják a világ legjobb szolgáltatásait.

Persze, persze, lehet mondani, hogy a korrupicó, de semmilyen alapos összehasonlítás nem mutatja Magyarországot korruptabbnak Szlovákiánál vagy Lengyelországnál, szóval az ok vélhetően mégis inkább a túlfoglalkoztatottságban és a kiemelkedően bőkezű közalkalmazotti és köztisztviselői bérekben keresendő. A közszolgáltatások legnagyobb költségtétele ugyanis általában a bér. Én szívesen előfizetnék egy cseh csomagra. via nem a pék jóindulatából

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr721771957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takant 2010.02.18. 23:19:59

Leegyszerűsítőnek tűnik a "túlfoglalkoztatottságban és a kiemelkedően bőkezű közalkalmazotti és köztisztviselői bérekben keresendő" megfogalmazás. Inkább az előzőben, semmint az utóbbiban. A megoldás valószínűleg a jó szakemberekből álló jól szervezett állam, mert a jó szakembereket meg is kell ám (rendesen) fizetni
soder.blog.hu/2010/02/12/kozig

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.02.19. 02:38:46

@takant: nyilván leegyszerűsítés, hogy a túlfoglalkoztatottságban és a túzló fizetésekben van a hiba, de azért nem értek egyet azzal, hogy inkább az előbbivel. Az állami vállalatokra talán igaz ez, a közigazgatásra nem. Magyarországon nagyon sokan dolgoznak az állami vasúti szolgáltatónál, ráadásul a hasonló munkakörökhöz képest sokat keresnek - ez dupla pazarlás. A vezető köztisztviselők, különösen a miniszterek és államtitkárok európai összevetésben keveset keresnek, ugyanakkor a kevesebb felelősségvállalással és tapasztalattal is betölthető hivatalnoki állásokban gyakran olyanok ülnek, akik máshol nem kapnánk annyiért munkát. És persze van egyszerre kapun belüli munkanélküliség és közben más hiányszakmákban munkaerőhiány. De összességében 25%-kal drágábban nyújtja ugyanazt, mint a cseh azonos szinten, és majdnem kétszer annyiért, mint a szlovák.
süti beállítások módosítása