Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Koszovói ping-pong diplomácia

2008.02.25. 22:30 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: világ szuverenitás

A ping-pong diplomácia az 1970-es években vált kifejezéssé, amikor a Kínai Népköztársaságot el nem ismerő Egyesült Államok csapata asztaliteniszt játszott a népi kínaiakkal, majd ezen sportdiplomáciai esemény elvezetett Nixon elnök történelmi látogatásáig. Van némi ironikus humor Koszovó egyébként nem túl rózsás helyzetében. A függetlenségét bő egy hete kinyilvánító egykori jugoszláv tartománynak Oroszország és Kína vétója miatt egyelőre nincsen esélye az ENSZ-tagságra, a sportdiplomáciában megkezdődött a közeledés: a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség elfogadta a koszovói válogatott jelentkezését a világbajnoki selejtezőre. És hol játszott először a koszovói válogatott? Dél-Kínában. Bár a dolgok jelen állása szerint a koszovói versenyzők nem indulhatnak a pekingi olimpián, de a a ping-pong diplomácia következő lépése (éppen az 1992-es ENSZ-embargó alatti ex-jugoszláv olimpiai küldöttség precedense alapján), hogy nem koszovói, hanem olimpiai zászló alatt mégis ott lehet néhányuk a játékokon. Kép: Etherhill.

Hasonló: A New Yorki Filharmonikusok koncertje Észak-Koreában
Frissítések: Talán mégis lesz koszovói csapat az olimpián?; Óriási sikert arattak a New Yorki Filharmonikusok Észak-Koreában.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr251709558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása