Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

A magyar rendszerváltás a New York Times archívumában

2007.10.14. 16:19 | antal.daniel | 1 komment

Címkék: történelem magyarország köztársaság

Nemrégen ingyenesen böngészhetővé vált a New York Times 1981-2007. közötti archívuma (a régebbi számokért fizetni kell) így bárki végigolvashatja, hogyan tájékoztatott az amerikai baloldali minőségi napilap a magyar rendszerváltásról. Íme, a kereső Magyarországra állítva 1988. október 23. és 1990. március 23. között. Íme Adam Michnik publicisztikája (Notes From the Revolution), az egyik első cikk az agyelszívás kezdetéről, és egy tudósítás az első szabad kampányról.

The Free Democrats object to the Forum's call for a price freeze and to the nationalist sentiment heard among its membership; Forum members complain about the dogmatism of some of their opponents. ''It is their manners,'' said Mr. Jeszensky of the Forum, explaining his objections to some leaders of the Free Democrats. ''It is a matter of political behavior.'' In the current economic crisis, the Forum is also increasingly of the view that a coalition will be necessary, regardless of the numbers. ''In the Hungarian context, a strong opposition is not desirable,'' Mr. Jeszensky said. ''This is an extremely difficult, war-type situation, where a kind of national effort is needed.''

Nagyszerű archívum, másik nézőpont.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr121709479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása