Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

A közbizalom gyors csökkenése

2007.09.03. 08:25 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: köztársaság demokrácia

A rendszerváltás óta, vagyis a magyar demokrácia kezdete óta nem volt olyan alacsony a választott képviselőink és tisztviselőink iránt, mint 2007. augusztusában. A Szonda-Ipsos hosszú ideje azonos módszerrel végzett felmérését a Népszabadság rendelte meg.

Az Index azt emeli ki, hogy a nemzet egységét megtestesíteni hivatott köztársasági elnököt is többen gyűlölik mint szeretik. A Népszabadság pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a választott politikusok iránti bizalomvesztés a rendszer-váltás óta folyamatos, de a magyar politikusok 1990-2006. között összesen veszítettek annyit a bizalmunkból (átlagosan) mint az elmúlt egy évben.

A választott képviselőkön keresztüli hatalomgyakorlásra épülő demokrácia megőrzésének két útja van: ha a politikusaink gyorsan elkezdik visszanyerni a hitelüket, vagy új, hiteles emberek lépnek be a politikába. Minden más a demokrácia lebontásához vezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr571709445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása