Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Istvánok országa - a leggyakoribb férfinevek elemzése

2007.08.17. 22:27 | antal.daniel | 1 komment

Címkék: statisztika magyarország egypillanat

A Szent István alapította Magyarországon még mindig Istvánnak hívják a legtöbb férfit.

Hasonlóan a női nevek eloszlásához a magyar férfiak névgyakoriságát neves történelmi személyiségeink vezetik. Az egyes évek névadási divatja változik, de ennek nagyon kevés hatása van a teljes népességre. A 2006-ban született fiúk leggyakoribb nevei hazánkban a Bence (33. a teljes élő népesség körében), Máté (44) és Levente (49). Míg a teljes népesség körében a nagy magyarok uralkodnak, a nőknél és a férfiaknál is a biblikus és a régi, vagy régiesnek tűnő magyar nevek a divatosak.

A teljes adatbázis megtekinethő és elemezhető a ManyEyes oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr951709427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2007.08.17. 22:27:00

A második leggyakoribb fiúnév ma már a Mohamed Nagy-Britanniában. A Jack ugyan 13 éve tartja vezető helyét, de ha a trend folytatódik, jövőre már letaszítja a képzeletbeli trónról a Mohamed. Link: Inforádió
süti beállítások módosítása