Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Boldogság és ökonometria

2007.06.07. 23:15 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

Bár minden olvasó egyformán fontos, tagadhatatlanul különös büszkeséggel töltött el, hogy blogomra hivatkozva egy tudós ember további fontos vizsgálódásokat indított az anyagi jólét és a boldogság dolgában. VIII. Nagyapó blogjában a GDP és a boldogság közötti ok-okozati viszonyban nem magyarázható, de mély kapcsolatot elemzi . Ha valaki nem csak azt akarja tudni, hogy hol jó élni, de szeretné megérteni azt is, hogy miért, kapcsolódjon be Nagyapó vizsgálódásaiba.

A termékenységre a fentebb leírt módon súlyozott boldogság-mutató viszont továbbra is erősen hat. A hatás 99,76%-on szignifikáns, a legjobb modell magyarázó erejét a változó szerepeltetése 28-ról 46 százalékra növeli. Ebben modellben a GDP-nek a másodfokú polinomja szerepel. Csupán a GDP-kontroll hatásának szemléltetéseként: ha kivonjuk a polinom értékét, az - igen esetlegesen! - súlyozott boldogságot az y tengelyen szerepeltetve a reziduumokra a [fenti] impozáns ábrát kapjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr681709382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása