Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Komment a mellékvonalak újranyitásáról

2010.06.22. 16:16 | antal.daniel | 2 komment

Címkék: közlekedés vasút mellékvonalak közpénzügyek portfoliblogger

Véleményem szerint a mellékvonalak bezárásáról szóló értelmetlen reformpótcselekvés végét jelzi az, hogy a kormány megnyit néhány vidéki vasútvonalat a személyszállító járatok előtt is. A rituális bűnbakképzés után most végre valóban lehet arról beszélni, hogy kinek milyen közszolgáltatás jár, és vajon miért kerül olyan irdatlanul sokba a MÁV nevű vállalatcsoport fenntartása Magyarországon.

Remélem, hogy a mellékvonalak hivatalos újranyitásával a rituális közlekedéspolitika helyét a racionális közpolitika-alkotás veszi át. Ha viszont a miniszterelnök által meghirdetett 29 pontot következetesen alkalmazzák az állami vasutakra is, annak a költségmegtakarítási hatása a sokszorosa lehet a "bezárt" mellékvonalakon "megspórolt összegnek", és még a korábbi reformjavaslatokon is túlmenő pénzáramlásokat szabadíthat fel. Innen pedig már csak egy lépés utolérni az európai vasútpolitikát, amely tíz éve azt hirdeti, hogy akinek van pénze, az vásárolhasson magának kiegészítő szolgáltatást a magánvasutaktól vagy az állami vasutak nem közfinanszírozott helyeire is. A tényleges megtakarítások és az új utasoktól érkező új bevételek már valóban meghozhatják húsz szűk esztendő után a vasúti szolgáltatások kínálatának mennyiségi és minőségi bővítését.

Ahogy tegnap beharangoztam, a komment.hu oldalán jelent meg véleményem a témában, amit remélem, hogy ennél a blognál többen fognak elolvasni és vitatni ott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr422101294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2010.06.23. 08:36:07

Elovastam a komment.hu-n a cikket. Érdekes és tanulságos volt.

Azonban van egy probléma, ami ugyan elsőre nem tűnik túl jelentősnek, de a megoldása nem egyszerű. Ugyanakkor ez tenné lehetővé a vasútvonalak sebességének növelését.

Ha érdekli, elmondhatom.

mig8 (törölt) 2010.06.25. 14:09:22

Érdemes volna írnia a szlovákiai széles nyomtávról is. Miért akarták akkor és most miért mondanák vissza. Jó lenne meghallgatni egy szakértő véleményét is.

(Sajnos nem találtam jobb cymet ezen a blogon.)
süti beállítások módosítása