Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

A Margit-híd felújításának a többletköltségei: ki fizet és kinek?

2010.06.01. 15:39 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés beruházás portfolioblogger

"Érdekesen" indult a Margít-híd felújítása, hiszen a városházi nagykoalíció egy olyan ajánlattevővel kötött szerződést, aki az eredetileg tervezett összegnél tizenötmilliárddal kért többet (vagyis száz százalékkall). Az index folyamatosan nyomon követi a kifizetéseket és ma arról számolt be, hogy a fővállalkozó tovább 740 milliót követel, valamint négy hónap haladékot. Engem az érdekelne, hogy mennyibe kerül a négy hónap haladék.

A közlekedési infrastrukturális beruházások értékelésénél a beruházás költségei között szoktuk értékelni a beruházás által meghosszabbodott, illetve megtakarított utazási időt. Ezzel a módszertannal a fővárosiak a négyes metró megtérülése kapcsán ismerkedhettek meg, ahol a mai napig el lehet azon vitatkozni, hogy utasonként 6,4 perc hány forintot is ér?

Nem kell ahhoz közlekedési szakértőnek lenni, hogy tudjuk, a Margít-híd lezárása minden nap hatalmas közvetlen és közvetett költségeket ró a fővárosiakra, illetve a fővárosban tartozkodó vidékiekre és külföldiekre. Az index legújabb cikkéből megtudjuk, hogy a hidat elkerülő járatok a BKV-nak négy hónapra 132 millió forintba kerülnek, azt azonban sehol nem találtam meg, hogy ez hány perc kiesést jelent az utazóknak. A négyes metrónál "bevált" gyakorlat szerint a kiesett órák számát kellene a budapesti átlagbérrel felszorozni. Azután érdemes volna azon elgondolkodni, hogy ezt az összeget ki és milyen úton érvényesíthetné azzal szemben, aki a késedelem okozója. (Ebben a főváros és a kivitelező természetesen egymásra mutogatnak).

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr992048092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása