Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Mennyire könnyű Magyarországra bevándorolni?

2007.10.28. 20:38 | antal.daniel | 1 komment

Címkék: magyarország európa migráció

Ahhoz képest, hogy már ezer éve is volt törvényünk a bevándorlók védelmére, manapság nem állunk valami jól ezen a területen. Magyaországnak fogy a népessége, mégis nehezen lehet bevándorolni, és a beilleszkedést támogató politikáink (hosszú távú letelepedés, állampolgárság megszerzése, családegyesítés, bevándorlók politikai részvétele, diszkrimináció-megelőzés) is meglehetősen gyengék.


Huszonnyolc európai ország közül Csehországgal holtversenyben a 17-18. helyen állunk a bevándorlást nehézségének hat szempontját összesítve. A magyar állampolgárságot az európai ennél is nehezebb megszerezni. A térképen minél sötétebb egy ország, annál nehezebb dolga van egy bevándorlónak. A legtöbben Svédország teszi a bevándorlók integrációjáért. Link: integrationindex.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr941709486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seeker 2007.10.28. 20:38:00

Mo.-n nem ruháznak be eleget az emberek (stylized fact).

Nem halmoznak fel pénzügyi tőkét, nem takarékoskodnak - a megtakarítási ráta közelít a 0-hoz.

Nem ruháznak be a humán tőkébe - inkább napi 4 óra kertv-t bámulnak, mint hasznos, szellemépítő tevékenységet folytatnának.

És a fizikai humán tőkébe sem ruháznak be - nem vállalnak gyermekeket.

Mindezekre a problémákra nem a bevándorlás, az országot lakó populáció heterogénné tétele a megoldás, hanem a felébresztés.
Az integráció nélküli immigráció olyan problémákat eredményezhet, amiket Franciaország, Hollandia és Nagy Britannia, Spanyolország megél. Márpedig sikeresen integrálni nagyon nehéz. Ráadásul visszafelé is elsülhet, bizalmatlanságot és bezárkózást hozva.
süti beállítások módosítása