Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Gondolatok nemzetek nem munkával keresettt pénzéről

2007.04.15. 16:22 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság világ alapjogok gondolattársítás

Váradi Balázs az EU-támogatások kapcsán arról írt az A kincsek átka című cikket, hogy az egyes országok ölébe hulló, meg nem szolgált pénz általában nem tesz jót a gazdaságuknak. Ha valaki a konkvisztádorok aranyának és Spanyolország aláhullásának történeténél közelebbi példát keres, akkor figyelmébe ajánlom Thomas L. Friedman The First Law of Petropolitics (Az olajpolitika első törvénye) című esszéjét, amelyben arról van szó, hogy a magas olajárak hogyan károsítják a diktatúrák intézményrendszerét és civil társadalmát. Friedman érdekes grafikonokon ábrázolja Irán, Oroszország, Nigéria, Venezuela politikatörténetét az olajárakkal összefüggésben. A véleményem az, hogy az a pénz kerül a legjobb helyre, amiért egy országban megdolgoztak, mert az valós elhatározásokat, törekvéseket és a motivációt tükröz.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr981709336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása