Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

A monopólium kárvallotjai

2007.09.29. 20:10 | antal.daniel | 2 komment

Címkék: gazdaság intézmények cikkeim

Tegnap jelent meg A monopólium kárvallotjai című cikkem a Népszabadságban. A cikket kifejezetten hivatalos minőségemben írtam, mivel a vasúti monopólium kárvallotjairól is szól. Két ügy összefüggéseit, az állammal szemben kartellező autópályaépítők és az állami támogatásból az állami vasúttársaságtól a cigány kisebbséget kirúgó vasúti monopóliumról szól. A két jogsértést a Nemzeti Kisebbségi Jogvédi Iroda és a Gazdasági Versenyhivatal munkatársai tárták fel több éves munkával, cikkem egyben gratuláció a kollégáknak. Remélem, hogy a Népszabadság nem bánja, hogy Marabu cikkemhez készült nagyszerű karikatúráját idemásolom.

A cikkben amellett érvelek, hogy a monopólium rossz a munkavállalónak, az ügyfeleknek és az adófizetőknek is, legyen szó útépítésről, villamosenergia-szolgáltatásról vagy éppen vonatok közlekedtetéséről. A monopólium kárvallottjai mindig a kiszolgáltatottabb emberek, a faji és vallási kisebbségek tagjai és a nők. Ugyanez másképpen - Muraközy Balázs: A tortazabáló mamut. illetve a gazdasági szabadság és a nők érvényesülésének kapcsolata.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr681709472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2007.09.29. 20:10:00

Szerintem az jó, ha meg lehet tudni, hogy közszereplők közügyekben mit és miért tesznek. Nem hiszem, hogy a Népszabadság Online és a napilap nyilvánossága egy blogéval összemérhető. Ami a közszolgálatot illeti: a köztisztviselők arra tesznek esküt, hogy hivatásszerűen és pártatlanul dolgoznak a közigazgatásban, függetlenül a választások eredményétől. A köztisztviselői pálya életpálya, sokaknak egy életre szóló karrierdöntés. A magyar közigazgatás a mindenkori Kormány irányítása alatt áll, vagyis csak az alkalmas köztisztviselőnek, aki a demokratikus választások eredményétől függetlenül képes a munkáját az esküjéhez híven végezni.

Molnárgörény 2007.09.29. 20:10:00

Hát igen, ez valahol önértékelési zavar. "Büszke vagyok arra, hogy írhattam a Népszabadságba, arra is, hogy elnök vagyok egy ulibuli kormányhivatalban (hiába gittegylet az, hisz a vasutak csak mennek-mennek lefelé) - de mindezt itt is ki kell kiabálnom, hátha még 20 ember megtudja".

Én meg arra vagyok büszke, hogy a Népszabadságba akkor se írnék, ha kérnék. Meg arra, hogy ez alatt a kormány alatt semmilyen hivatalt nem vállalnék el.
süti beállítások módosítása