Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Szabadon lebeg a forint

2008.02.25. 19:49 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság pénz köztáraság

A mai napon a magyar monetáris politika legfontosabb lépését jelentették az elmúlt évekből: holnaptól megszűnik a forint árfolyamsávja. A portfolio.hu a szakmai közönségnek kiváló gyorsösszeállítást kínál a sáv történetéről. A lényeg: a forint-euro árfolyamot az euro-zónába való belépésünkig már csak a piac erői befolyásolhatják. Sem a svájci frankban eladósodott háztulajdonosk, sem az exportőrök nem is reménykedhetnek abban, hogy a saját javukra befolyásolják a nemzeti fizetőeszköz értékét. A forint árfolyama a hírre emelkedni kezdett. Ebből azonban még nem lehet hosszú távú következtetést levonni: az új rendszert a piaci szereplők csak holnap kezdhetik élesben tesztelni. Hasonló jelentőségű lépés 2001-ben a csúszó leértékelés eltörlése volt. Akkor azt írtam, hogy hosszú távon aligha képzelhető el piacgazdaság eltérített árfolyammal. Bármi is lesz a rövid távú hatása a mai döntésnek, 18 évvel a gazdasági rendszerváltás után nemzeti fizetőeszközünknek elengedett kézzel is meg kell állnia a világpiacon.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr931709557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása