Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Versenyképesség az űrben is

2007.03.21. 22:10 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: piacgazdaság versenyképesség

Egy újabb állami monopólium van megszűnőben: egyre több magánvállalkozás ostromolja a világűrt. Az X Prize Alapítvány a légiközlekedés hőskorát idéző díjat tűzött ki annak, aki először készít olyan űrrepülőt, ami két héten belül kétszer legalább három embert visz az űrbe. A díjat 2004. október 4-én nyerte el a Mojave Aerospace Ventures. A vállalkozás, amelyet a Microsoft-társalapító Paul Allen magánvagyonából finanszírozott, szimbolikus korszakhatárt jelentett. Idén már majdnem az üzleti alkalmazásoknál tartunk: tegnap a SpaceX nevű új űrvállalkozás hajtott végre részben sikeres rakétakísérletet. A vállalkozás célja az űrbejutás állami monopóliumának és költségeinek letörése. A Falcon-1 rakétával a cél egy hasznos fellövés megoldása 7 millió dollárból. Lehet Európa vagy Magyarország versenyképességéről beszélni, de jobb nem elfelejteni, hogy az igazi gazdasági verseny mégiscsak a magánszférában zajlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr791709313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása