Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Integráció vagy kirekesztés: Fortuyntól Merkelig

2010.10.17. 11:07 | antal.daniel | 6 komment

Címkék: bbc németország hollandia multikulti portfolioblogger

Amikor a BBC tévedésből az integrációt kirekesztésre cseréli, mindig a néhai Pim Fortuyn háziszolgája jut eszembe, aki kivágta ezért a BBC tudósítóját a holland politikus házából. A BBC tegnapi verziója szerint Merkel arról beszélt, hogy nem látják szívesen a németül beszélőket. A mai kiadásban már előtte van az "ell kell kerülni annak a látszatát, hogy". Zavaros? Hogyan mondta ki egy német kormánypárt vezetője, hogy "Multikulti ist tot".

Pim Fortuyn a háziszolgájával dobatta ki azt a BBC tudósítót, aki harmadszor hasonlította őt a francia antiszemita, neonáci beütésű Le Penhez. Fortuyn hitt az európai egységben, utálta az antiszemitákat, de a BBC rosszul értelmezetten politikailag korrekt szerkesztőségében neki az aktuális szélsőjobboldali rendbontó szerepe jutott. Ahogy a brit jobboldali sajtó akkor viccelődött, a populista jobboldal, a nacionalista, stb, stb már foglalt volt, a mérsékelt populista például az iráni bleviszályok egyik pártjára, így került Fortuyn a Le Pennel azonos dobozba. (Nálunk is megtörtént, egyrészt, mert a legtöbb sajtótermék a BBC anyagát lopta el, másrészt, mert nálunk a liberális is szélsőségesnek számít).

Szóval a BBC tegnap azt idézte Merkeltől, hogy nem látják szívesen a németül nem beszélőket, a mai tudósításban már azonban az szerepel, hogy el kell kerülni annak a látszatát, hogy nem látják szívesen a németül nem beszélőket. Elég jelentős korrigendum, bár én nem látom a bocsánatkérését. A tegnap esti tudósítás így szólt: "Anyone who does not immediately speak German is not welcome”. A mai:  "We should not be a country either which gives the impression to the outside world that those who don't speak German immediately or who were not raised speaking German are not welcome here."

Akit érdekel, hogy mit mondott Merkel kancellárnő, német közszolgálati adó angol és német tudósítására hagyatkozzon inkább. Majdnem pontosan azt, amit Pim Fortuyn 9 éve Hollandiában. Róla sokan gondolták, jómagam is, akinek egész Európára nézve jelentős hatása lesz, annak ellenére, hogy egy szélsőbalos állatvédő megölte a választási győzelem kapujában. Azt, hogy aki bevándorol, annak meg kell tanulnia hollandul (németül), különben nem fog tudni integrálódni. Azt, hogy integrálódni kell, mert soha nem fogunk békében élni egymás mellett. (Persze, azt Amerikában már százharminc éve is így gondoták).

Íme, a multikulti halott médiaöröksége, hogyan lesz az integrációból a BBC-ben kirekesztés még kilenc év után is. Ahogy Merkel koalíciós partnere, Horst Seehofer mondta: Multikulti ist tot. És a BBC hogy van?

Frissítés: itt a teljes cikkem az ügyről a komment.hu oldalán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr562377927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2010.10.17. 14:01:51

Ha már Angela Merkel, akkor német nyelvű sajtó:

Die Presse: diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/602605/index.do?_vl_backlink=/home/index.do

Deutsche Welle: www.dw-world.de/dw/article/0,,6118143,00.html

A lényeg az egészben az szerintem, hogy Merkel asszony szerint az nem tartható állapot, hogy a török és arab bevándorlók a szociális támogatások miatt lesznek bevándorlók. Szerinte az iszlám a mai német valóság része, vele nincs baj. Sokkal inkább azzal, hogy a bevándorlók egy jelentős része nem akar integrálódni a német társadalomba. (Az integráció nemcsak a német nyelv elsajátítását jelenti.)

is 2010.10.18. 07:58:45

nyilván szójátéknak tűnik csupán, de fontos: lehet újradefiniálni a multikultit, hogy a nyelv nem tartozik bele, meg az állampolgári jogok és kötelességek nem tartoznak bele; vagy ha a multikulti ist tot, akkor viszont tessék egy másik szót alkotni, mert nem elnémetesítésről van szó, lásd iszlám. meg aztán az iszlámmal szemben könnyű a multikulti ist tottal jönni, de kérdezem, hogy a spanyol, a lengyel és a svéd jócskán különböző munkastílus az most multikulti vagy uniformizálandó-e, és milyen szinten? legyen európai übermensch, és az vajon milyen nyelven beszéljen? az EU-n belül lehet-e multikulti, és az vajon mi?

ja, és egy adat: Németországból jelenleg több a KIvándorló, mint a BE, ezért a lakosság csökken. nem véletlen, hogy a munkanélküliségi adatok ilyen tempóban javulnak. ezt @mig8:-nek is ajánlom figyelmébe. szerintem itt egy lokális helyezkedésről van szó, mert az SPD-s politikustárs a könyvével hirtelen elég népszerű lett.

mig8 (törölt) 2010.10.18. 08:17:33

@is:

Lehetséges, bár a vonatkozó cikkből inkább úgy tűnik, hogy csak a török és arab bevándorlók esetében igaz, hogy többen vándorolnak ki, mint be. A többiek esetében nem.

Viszont a kérdés nem hiszem, hogy csak politikai helyezkedés lenne. Ausztriában is keményebben lépnek fel a bevándorlókkal szemben, de megfigyelhető ez az egész nyugati világban is.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.10.18. 19:48:53

A német munkaügyi miniszter szerint új bevándorlókra van szükség. És nálunk se lesz ez másképp. Lehet, hogy megépül az 1,000,000 új munkahely, de vajon ki fog ott dolgozni, ha közben nyugdíjba megy párszázezer ember, és a rengeteg anyuka, aki eddig nem szült, GYES-en lesz? Szerintem Magyarországon se lehetne egymillió állást masszív bevándorlás nélkül betölteni.

mig8 (törölt) 2010.10.18. 22:13:36

@antal.daniel:

Angela Merkel épp azt hangsúlyozták ki, hogy bevándorló és bevándorló között különbség van. Nem mindenki kívánatos.

Hogy nálunk lesz 1 milla új munkahely, az egy dolog. És mennyi fog mellette megszűnni? Egyébként ezek betöltésének problémája erősen szektorfüggő. A mezőgazdaságban mindig van munkaerő, lehet hogy nem ennyi, de 100ezres, az tuti. A vendéglátásban is lenne sok munkaerő, nagyon sokan mentek ki ilyen végzettséggel nyugatabbra. Ha vmivel jobb lenne a fizu, akkor sokan jönnének haza. A tudományos világban is lenne pár ezer fő hazatérő. És így tovább - először ezeket kell megfogni, bevándorlásról csak ezután beszélhetünk.

Egyébként meg a megközelítésed tipikusan férfira vall. De nézd onnan a dolgokat, hogy most meg sok anyuka azért van kényszerből GYES-en, meg főállású anyaságban, mert nincs hova mennie dolgoznia. :-)
süti beállítások módosítása