Euractiv.hu

Nincs megjeleníthető elem

visegrad-investments.com

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Antal Dániel blogja

Antal Dániel

Promote Your Page Too Hosszú ideje vezetek blogokat, és ide hoztam át azokat a bejegyzéseimet, amelyek szélesebb közönségnek szólnak, illetve nem avultak el (mint például a kiállítás-meghívók és felhívások).

Euractiv Gyors





Friss kommentek

Magyarország!

GA

Az Egyesült Államok bevezeti a szén-dioxid kvótákat

2009.06.27. 09:42 | antal.daniel | Szólj hozzá!

Címkék: usa klímaváltozás 2009


US CO2 emissions
Originally uploaded by Tom Raftery
A Kiotói egyezmény célja az volt, hogy a nyolcvanas évek sikeres amerikai savaseső ellenes intézkedésinek mintájára a világ kvóták allokálásával, és a kvóták kereskedelmi jogával csökkentse az üvegházhatást okozó szén-dioxid-kibocsátás növekedésének mértékét. Általános nemzetközi megdöbbenést keltett, hogy az Egyesült Államok végül Oroszországhoz hasonlóan kimaradt az ENSZ égisze alatt megkötött, egyébként nem túl sikeres egyezményből. Politikai értelemben ezért áttörésnek nevezhető, hogy Obama elnök előterjesztésére az amerikai képviselőház, 44 elnökpárti demokrata ellenszavazatával, és 8 republikánus átszavazásával megszavazta, hogy az Egyesült Államok is vezessen be szén-dioxid kvótákat. Amennyiben a szenátuson is átmegy a javaslat, elhárul a Koppenhágai csúcs előtti legnagyobb akadály.

Sajnos ezzel annak az esélye is megnőtt, hogy a nemzetközi politikai kompromisszum a Kiotói Egyezmény valamilyen javított kiadása lesz, ami az EU számára volna politikai siker, hiszen pont mi vezettük be és hirdettük ezt a rendszert. Sajnos a kiotói mechanizmus Európában is teljes kudarcnak tekinthető: nemhogy csökkent volna, de nőtt mellette a szén-dioxid kibocsátás. Vannak, akik azt mondják, hogy ez a probléma orvosolható a rendszer finomhangolásával, de én azokkal a közgazdászokkal értek egyet, akik szerint a kibocsátás közvetlen adóztatásával lehetne elérni a kitűzött célokat a legbiztosabban és a legolcsóbban.

Korábban: Nőtt az EU szén-dioxid kibocsátása

A bejegyzés trackback címe:

https://antaldaniel.blog.hu/api/trackback/id/tr621709903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása